M@re Nostrum

Hivern a Illa Mateua
Dissabte 10 de gener 1998
per Eulàlia Rodés i Miquel Pontes

esulta que l'inflat automàtic del meu jacket no funcionava (cosa que vam veure abans a terra) i vaig haver de fer la immersió inflant amb els meus pulmons.

La idea de fred no era persistent, però vaig començar a sentir fredor des del principi i, naturalment, no pretenia passar-m'hi més de mitja hora. Després de la immersió em va costar de retornar a l'escalfor normal i els meus moviments eren poc precisos, però afortunadament el fred no m'havia calat. De fet, ara, que ja fa dies que vam fer aquesta immersió, estic disposada a tornar a mullar-me.

Vam veure una llagosta espanyola de cara, amb els ulls verds esclatants, dos nudibranquis amb farbalans, esponges incrustades petites, rosades i blanques, esponges grogues sense hostes (ja buscavem els nudibranquis Tylodina perversa que vam trobar fa uns dies a Aiguafreda) sards, serrans, donzelles, algun tord, posidònia curta (després dels temporals de la tardor), cnidaris, "mans de mort"...

Era fàcil perdre la companyia entre les boires de fang que aixecavem amb les aletes, tant abstrets estàvem en les nostres observacions.

DADES TÉCNIQUES

Localització: Illa Mateua, L'Escala, Girona
Condicions climatològiques: Dia ennuvolat. 5-7ºC
Condicions de la mar: Mar plana. 9ºC
Profunditat asolida: 9'5 metres
Visibilitat aprox.: 10 metres
Duració de la immersió: 47 minuts
Consum d'aire aprox.: 1080 litres


© Text: Eulàlia Rodés

 

  Navegación rápida

   


Aviso Legal

© Miquel Pontes 1996-2024  Todos los derechos reservados


Última modificación: 01 enero 2024 10:18


Hemos recibido visitas