M@re Nostrum

Espies infantils al
castell de Sant Ferran
(Figueres)

per Josep Mª Dacosta

bandamed.gif (223 bytes)

questa vegada els nostres nens havien de trobar, a través d’un joc, una arma secreta i un arsenal on poder-se proveir de municions.

D’aquesta manera, foren conduïts fins a una piscina i allà es llençà a l’aigua un conjunt d’ampolles de plàstic que cadascuna portava un missatge. Els vailets havien d’agafar-les i compondre, amb els tots missatges, un plànol. En aquest hi figurava el lloc exacte on s’amagaven les armes.

Després de xipollejar, construïren el puzzle que els permeté aconseguir unes pistoles d’aigua per als nens i uns animals que també disparaven aigua per a elles. La batalla fou tremendament divertida.


Els viatgers recorren el fossar
al damunt d'un descapotable

Havent dinat anàrem a fer d’espies al castell de Sant Ferran de Figueres, una fortalesa de baluards que vigilava la línia fronterera amb França. Al damunt d’un tot terreny descapotable i amb les excel·lents explicacions del servei de guies descobrirem els seus fossars, els sistemes de defensa i com a sorpresa final navegarem per les cisternes de sota la plaça d’armes. ¡Un lloc extraordinari per carregar les nostres pistoles d’aigua!.

El castell de Sant Ferran esdevé una visita recomanable per a tothom i gairebé ineludible per als figuerencs ja que aquests han recorregut moltes vegades el seu perímetre. De fet, donar la volta al castell és un passeig molt popular i un lloc per anar a córrer.


La plaça d'armes té unes dimensions considerables

Actualment aquesta emblemàtica construcció militar permet ser descoberta en les visites guiades que resulten molt interessants per a la gent gran i constitueixen tota una aventura pels més petits.

A més, la seva estructura i història estan perfectament descrits en el llibre de Carlos Díaz Capmany titulat El castell de Sant Ferran de Figueres, editat per la Generalitat de Catalunya, Barcelona 1982.

 

 

Més fotos

Els visitants es preparen per visitar l'interior del castell La silueta de la fortalesa recorda una tortuga en paraules del guia

Baixant a les cisternes que hi ha sota la plaça d armes Navegant en barca per les cisternes del castell
Tot castell encara que no sigui medieval té princeses encantades i encantadores Jugarem a llençar ampolles amb missatge a l'aigua
Els missatges encaixaven fins formar el mapa del tresor El tresor eren pistoles d'aigua, el millor per jugar en un dia d'estiu.

Tres nenes a l'aigua

bandamed.gif (223 bytes)

© Josep Mª Dacosta 2003

 

  Navegación rápida

   


Aviso Legal

© Miquel Pontes 1996-2024  Todos los derechos reservados


Última modificación: 01 enero 2024 10:18


Hemos recibido visitas