M@re Nostrum

El Congre
(Conger conger)

bandamed.gif (223 bytes)

l congre és un peix gran, pot arribar fins als 3 m tot i que sol arribar fins als 1'5 m. Té un cos fort similar al d'una serp, cilíndric, amb una obertura branquial en forma d'escletxa, que arriba fins al ventre.

No té aletes ventrals però sí aletes pectorals. Les aletes dorsal, caudal i anal apareixen formant una sola cresta cutànea que comença just darrera de les aletes pectorals. El dors és blavós, mentre que la part inferior és blanquinosa.

Té un gran cap, amb ulls rodons i grans, fins als quals arriba una gran boca.

Viu en fons sorrencs i també en fons rocallosos, dins les escletxes, des de la superfície fins a gran produnditat, per tot el Mediterrani.

És un depredador d'hàbits nocturns, que s'alimenta de crustacis, calamars i peixos. Poden arrencar trossos de les preses grans mitjançant un gir, repetit i longitudinal, del seu cos. Els congres solen tenir cicatrius en forma de cercle, procedents de les ventoses de les seves víctimes preferides, els calamars.

Solen fer la posta d'una gran quantitat d'ous (fins a 8 milions) a gran fondària, al voltant dels 2.000 o 3.000 metres. La transformació de les larves en congres joves dura uns dos anys.

Més fotos

Les següents fotos van ser preses per en Jordi Chopo a Tossa de Mar, a uns 34 metres de profunditat. Cada un d'aquests magnífics exemplars devia arribar als dos metres de longitud i un diàmetre de tronc proper als 20 centímetres.

Clica sobre les fotos per ampliarles

bandamed.gif (223 bytes)

(C) Text: Miquel Pontes
Fotos: Miquel Pontes i Jordi Chopo

 

  Navegación rápida

   


Aviso Legal

© Miquel Pontes 1996-2024  Todos los derechos reservados


Última modificación: 01 enero 2024 10:18


Hemos recibido visitas