M@re Nostrum

El Bot
(Mola mola)

bandamed.gif (223 bytes)

(C) Enrique Rodríguez  internete@internete.net
El Bot (Mola mola)
© Enrique Rodríguez

quest peix pot arribar a una mida d'uns 3 metres i a un pés d'una tonelada, si be gairebé sempre és més petit. La seva alçada, incloent les aletes, és superior a la seva llargada. Té un cos molt plà i amb forma de disc. Són característiques les seves aletes dorsal i anal, molt altes i situades a l'extrem final del cos, apareixent unides per l'aleta caudal, la qual no té peduncle. El cos es gris platejat i les aletes son de color fosc.

És un peix pel·làgic, d'alta mar, i quan ocasionalment es deixa veure, és perquè s'apropa a la costa per deixar-se netejar pels peixos, especialitzats en aquesta feina, que hi viuen.

La seva alimentació està constituida principalment per plancton animal, algues, calamars i petits peixos com larves d'anguila, etc. Se'l pot observar normalment tombat sobre un costat, surant a la superfície. Aquest comportament ha estat causa de discussió entre els entesos. Alguns opinen que així pren el sol, altres suposen que aquest comportament el presenten els exemplars vells o morts, mentre que d'altres opinen que així pot veure el que passa a sota seu.

Els peixets joves, de 2 o 3 cm de longitud, son molt més llargs que alts i tenen espines. El bot té un cervell molt petit en comparació amb la seva mida, un exemplar de 200 kg pot arribar a tenir un cervell de la mida d'una nou, amb un pés de només 4 grams.

bandamed.gif (223 bytes)

 

  Navegación rápida

   


Aviso Legal

© Miquel Pontes 1996-2024  Todos los derechos reservados


Última modificación: 01 enero 2024 10:18


Hemos recibido visitas