M@re Nostrum

Albert Ollé i Callau
Alejandro Avampini
Alfredo Martínez
Carlos Minguell
Carlos Villoch
Carlos Virgili
Carlos Suárez
Enrique Faber
Jaume Bonet
Javier Campos
Kike Calvo
Pere Rubio
Sergio Hanquet
Sergio Sarta
Klaus Jost
Juan José Pérez Torres
Vito Lorusso
Marcel Guerrero
Luis Picón
Ana Rodríguez Blanco
Víctor Amor
Carlos Pulido
José Ángel Ribas
Mardigital.net
Famdiver Web
Mar y Otros
Nudibranquios
Peces Mediterráneos
Badalona
Bahamas
Tiger Beach-Bahamas
Azores
Costa Brava Kayak 1
Costa Brava Kayak 2
Dakar
Filipinas
Galápagos
Maldivas a fondo
Patagonia
Playa del Carmen
Venecia (Italia)

Arriba

En català  En català
En español  En español
In english  In english
En français  En français

© Miquel Pontes 2024
Última actualización:
01 ene. 2024

La Costa Brava des del Kayak (2)
del cap de Creus a Portbou
per Lluís Aguilar

Cap de Creus

EL GAT- RACÓ DE LA MÒNICA. Cara sud del Gat, entre l'illot  i els límits del Norfeu es forma una raconada, coneguda com el Racó de la Mònica. EL GAT. Cara Nord del Gat. La vista d'aquesta cara és la que permet associar directament el nom i la forma de la roca. COVA DEL PELEGRÍ.  Cova que presenta vàries cavitats submarines. És considerada un lloc d'interès per a la pràctica de la immersió.
SA ILLA DE MALLORCA. Contrallum de l'illa, situada entre el far de Cala Nans i la Punta de sa Figuera.( Cadaqués) COVA ES BOU MARI.  Cova que es troba al costat Nord de Sa Illa de Mallorca. (Cadaqués) PORT-LLIGAT. Vista des del turó de Calders. Al fons la  Punta del Cap de Creus.
PORT-LLIGAT. Freu de sortida de Port-Lligat, a la dreta la illa de Port-Lligat i al fons Sa Rata. CALA BONA. Situada a la Mar D'Avall  a les proximitats del far del Cap de Creus. Tal com indica el seu nom, és un refugi natural per a les embarcacions, de manera que al seu interior l'estat del mar és sempre de calma. COVA DE L'INFERN. Cavitat pròxima al far de Cap de Creus, presenta com a curiositat els contrallums i canvis d'il·luminació en els seu interior, depenent de l'hora del dia , degut a que està foradada.
SA RATA. Sortida del freu de S'Encalladora  i Sa Rata al fons. S'ENCALLADORA. Cara interior de S'Encalladora CALA CULIP. Vista de l'embarcador de la cala. Al fons la punta del Cap de Creus.
ELS FURALLONS. Sortida Est de Cala Prona. Vista des de la  Banyera. LA BANYERA. Sortida de Cala Prona, a la part dreta de la paret que condueix als Furallons , es pot observar una balconada, a uns 15 m d'alçada,  que recorda la forma d'una banyera CALA PRONA.  Cala situada a l'extrem Est del Golfet. Sol tenir un aspecte acollidor, excepte quan el vent bufa del Nord.
REFUGI DE CALA PRONA. Com es pot veure en la fotografia, el refugi queda protegit de la tramuntana per  una gran paret de roca. En les proximitats del mateix  s'hi troba un pou d'aigua dolça. CALA TABALLERA. Queda al mig del Golfet , disposa d'un pou d'aigua dolça, el qual  ha permès la formació d'una petita pineda a pocs metres de l'aigua salada del mar. EL LLEÓ .   Roca amb forma de Lleó assegut que guarda l'entrada al Golfet
PERE MIQUEL. Roca que recorda la silueta d'un pescador de canya, assentat, fumant-se una pipa. CALA CORQUELL.  A la sortida d'aquesta petita cala, a la dreta, s'observa la  Punta Blanca.  Sortint en sentit Oest, es troba cala Fornells. CALA FORNELLS.  Situada a l'Oest del Cap Gros, presenta com a curiositat un rec d'aigua dolça que forma un saltant d'aigua doble, (només visible en èpoques de pluges abundants ), a la part Est de la Cala.
CALA TAMARIU. Cala fàcilment accessible també per terra , és la primera que es troba en sortir de El  Port de la Selva en direcció al Cap de Creus.

El Port de la Selva a Portbou

LA GOLA. És la cala que es troba a la Sortida Est del port de Llançà. Com es pot veure en la fotografia, es troba exposada als temporals de Llevant. PUNTA DEL CAP RAS. Es pot apreciar que la roca té forma corbada. Segons sembla, anys enrera formava un arc natural perfecte. COVA DEL CELLER D'EN XOCOLATA. Es troba en la mateixa punta del Cap Marcer i en dies de mar tranquil·la permet entrar al seu interior amb embarcacions de mides reduïdes.
CALA CLAPER.  Vista des de la part superior de les escales que pugen al mirador. FORADADA DE LA PUNTA DE L'AUCELLETA. En aquest cas la roca Foradada es troba totalment a l'exterior de l'aigua. En sortir d'aquest indret, si naveguem cap al Nord, podem dir que comencem a navegar en aigües franceses.

Está estrictamente prohibido el uso comercial de estas fotos, así como su utilización en otras páginas web, sin una autorización expresa del autor.

 

  Navegación rápida

   


Aviso Legal

© Miquel Pontes 1996-2024  Todos los derechos reservados


Última modificación: 01 enero 2024 10:18


Hemos recibido visitas