M@re Nostrum

Josep M. Dacosta
Figueres (Girona, Espanya),1962

bandamed.gif (223 bytes)


La seva filla i ell

finals de 1962, les darreres cigonyes abandonaven París. Una d'elles portava en el bec i cap a Figueres, un nadó que amb els anys seria submarinista "amateur". Ja de petit el va fascinar la biografia del també figuerenc Narcís Monturiol, que va construir al segle passat dues naus submarines, els Ictíneos, per a la recol·lecció de corall.

Biòleg de formació i vinculat professionalment al medi ambient, aprofita els caps de setmana (i les festes de guardar) per a fer immersions, moltes d'elles al litoral de la Costa Brava. Algunes d'elles són accesibles des de la platja i tenen un encant especial, com: illa Mateua a l'Escala, Aiguafreda a Begur, o Port Salvi a Sant Feliu.


Amb el seu professor de submarinisme,
Pedro -Kepa- Aldámiz, al que està
agraït per introduïr-lo en aquest
esport tan sublim.

A mesura que va fent submarinisme, augmenta el seu plaer en practicar-lo i voldria convidar a tothom a conèixer aquest magnífic esport. Per convèncer al públic a fer immersió, té 5 bones raons. Ja que disfruta tant sota l'aigua, agraeix al seu professor de busseig que el va iniciar en els passeig pel reialme de Posidó.

El que l'atrau més del món subaquàtic són els éssers vius i la seva ecologia, i disfruta d'alló més explicant als seus companys d'immersió les seves troballes en el fons del mar. A hores ho comunica per Internet.


Aquí podeu veure'l (amb la gorra)
comentant les espècies observades en una immersió.

Creu que el submarinisme és també una manera de conèixer aspectes del mar, del medi ambient, de la protecció de la natura, i en definitiva, del mar i la seva cultura. Per aquest motiu, presenta als ciber-lectors la secció Notícies marines.

Al desembre de 1996 ha tingut una filla que, naturalment, es diu Mar.

Per cert... ¿els bussejadors saben que les caixes de submarinisme també serveixen per rentar filles?


La mirada de
la Mar

 maralmar.jpg (54055 bytes)
La Mar al fons del mar... el dia de la "castanyada".


© Josep Mª Dacosta 1997

 

  Navegación rápida

   


Aviso Legal

© Miquel Pontes 1996-2024  Todos los derechos reservados


Última modificación: 01 enero 2024 10:18


Hemos recibido visitas